„…saját lábunkon állunk, saját erőnkből boldogulunk, saját életünket éljük.”

Saját Láb

Saját Láb

A szagáért szeretné a bölcsészlányt 

Szobát keresni Budapesten, 2018

2018. augusztus 31. - Fehér Nagyezsda

40401437_295697474547129_7683202171873001472_n.jpgHamarosan beszámolok arról, hogy találtam meg nagy-nagy szerencsével a tökéletes szobát, és hogy telnek első napjaim a Rózsavölgyben. Nem mehetek el azonban néhány dolog mellett, amit átéltem idei szobakereső kálváriám alatt. Az egyik jelenség a szagáért bölcsészlány-albérlőt kereső idős, budai professzor volt, akinek hirdetései bőven dobogósok lehetnének Orbán Ráhel kecsesen zuhanó tele pelenkája és a kőbányai szopófantom mellett… 

Aki kiadó szobát, lakást akar találni Budapesten, annak több forrásból érkező szívrohamokra kell számítania. Az első szívroham az árak miatt következik be. Ezt nem kommentálom. (Még mindig fáj az a seb, amit a havi 95 ezer forintos SZOBA tudatosulása okozott.) A második szívroham amiatt következik be, hogy az 5-6 albérletes Facebook-csoport csipogásával egyszerűen lehetetlen normális tempóban lépést tartani. Minden öt perceben érkezik frissítés, és mivel az ember lakhatása függ a csoportoktól, meg is nézi azokat, ha pedig többé-kevésbé megfelel a lehetőség, ír a hirdetőnek. Leírja magáról ezredszerre is, hogy 

„Csendes, visszafogott életmódot folytató, káros szenvedélyektől mentes, stabil hátterű, színmagyar, fiatal egyetemista lány, se kutyája, se macskája, hobbija a takarítás és a néma imádkozás. Két havi kaució nem probléma.” 

Igen meglepő, hogy átnézve a hirdetéseket, nagy százalékuk kizárólag a fenti paramétereknek megfelelő albérlőnek hajlandó szobát kiadni. Se fiúnak, se külföldinek, se csak az erkélyen dohányzónak, se kutyásnak, se macskásnak, se gyerekesnek, se 25 évnél idősebbnek, se olyannak, aki csak egyhavi kauciót tud kifizetni. Nem vonok le ebből semmit, mert kevés hozzá a hely.  

Én mindenki félelmét megértem egyébként. Innen is és onnan is indokolt a nagy válogatás, hiszen nem babra megy a játék. 

A harmadik szívroham a legsúlyosabb dolog miatt következhet be: maguk miatt az emberek miatt. Ha a Facebook egy fizikális tér lett volna, mondjuk egy szoba (de nem 95 ezer forintos persze) párszor kifutottam volna belőle, amikor megláttam, hogy kik keresnek és kik kínálnak szobát.

Keresők táborát erősítve a piros sarokban… 
hejesen írni nem tudók, akig becsületesssen dógoznak minda ketten, eggyütt mennének egy 7 négyzetméteres szobába lakniha nem gond, csak aludni járnak ám haza, max. 45 ezerig legyen meg minden, kauKciót is tudnak ám fizetni, mer’ becsületesssen dógoznak minda ketten. (Természetesen fantasztikus felbontású, cseppet sem bepózolt képet is posztolnak magukról. Fiúkon sok fuksz, lányokon sok csecs és sok szemöldök.) 

Kínálók táborát erősítve a kék sarokban… 
Furcsa, 60-70 év körüli professzor bácsi, aki tényleg, de tényleg professzor, le is lehet csekkolni a guglin. Kihasználatlan szobáját adná ki. Facebook-os profilképén szomorúan eszik egy valószínűleg finom menüt. Lakása elit, zöld, budai környezetben található, csöndes, de azért remek a tömegközlekedés, pikk-pakk elérhető a Múzeum körút. Ez azért kiemelendő, mert az úr kifejezetten és kizárólag fiatal bölcsészlánnyal szeretne együtt élni, ki is kötötte milyennel: kissé avantgard stílusúval. Tanulni és olvasni, az úr zenei gyűjteményét használni korlátlanul lehet a lakásban, barátnőket lehet fogadni, férfiakat azonban tilos és még telefonálni sem lehet bent órákig (?!). Az úr többször, több csoportban is feladta a hirdetést, néhol 40 ezer volt a szoba díja, néhol 60 ezer.

A gaz kommentelők sajnos megtámadták az urat, szégyentelen kufárnak titulálták. Ő kihangsúlyozta, amit a nagyérdemű nem látott meg: hogy a hirdetés NO SZEX jeligére volt feladva. Na meg azt is, hogy a lakásban van egy herélt kandúr. (Ez utóbbit nem tudni, miért tartotta fontosnak külön kiemelni. Egy bölcsész igazán kutathatná a kérdést, hasznos volna az utókor számára. Valami különös szimbolikát látok mögé így félművelten.) Egy szónak is száz a vége: a kommentháború(k)ban az úr kifejtette: nem szexuális szándéka miatt szeretne olyan albérlőt, amilyet – hanem jelenléte, finom, fiatal női szaga miatt. (#fiatalnőszag #egybölcsészlányillata)

Anyukám szerint dezodor és parfüm nélkül is finom illatom van, jelentkeznem kellett volna…

 Fehér Nagyezsda 

Ha tetszett ez a szösszenet,  keressétek a nevemet - Fehér Nagyezsda - ilyen-olyan szosöl felületeken, mondjuk  a Facebook-on, meg az Instagramon. Nem teszek linket, okosak vagytok, megtaláltok!

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatlab.blog.hu/api/trackback/id/tr614214161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása