„…saját lábunkon állunk, saját erőnkből boldogulunk, saját életünket éljük.”

Saját Láb

Saját Láb

Bétéká HÖK... nyílik a pofonláda

2017. március 27. - Fehér Nagyezsda

Tudjátok, hogy a Bétéká nagy kérdőjel az életemben. Csupa ellentmondás. Így dicsőíteni és így köpködni egyidejűleg csak én tudom ezt az intézményt.

Sem ősigazságokat nem akarok kimondani, sem általánosítani nem szeretnék, sőt, a melegvizet sem fogom feltalálni. Csak megütötte a fülemet valami egy hete körülbelül, amit nem bírok lenyelni.

Szerintetek hogy lehet egy HÖK-ösnek 128 000 forint ösztöndíja, csupán a HÖK-ös tevékenységéért? Ez mi ez? Nem irigylek senkitől semmit, vagy ha igen, esküszöm, egyszer megjavulok én, jó leszek majd...

Orvosok keresnek nettó 140 ezer forintot. Gyógypedagógus barátnőm havi nettó 120 ezer forintot visz haza. Orvos, gyógypedagógus. Vagy akár hegesztő, pék, takarító néni. Vagy postás, körmös, call-centeres. Mindegyik csinál valamit, ami fontos, nélkülözhetetlen, érték. A 128 ezer forintos fizetést pedig kétlem, hogy maradéktalanul megkapja mindegyik.

MINDEKÖZBEN MAGYARORSZÁGON bizonyos macskajancsik 128 000 forintot kapnak azért, hogy megszervezzék a bikinis (vagy bikinimentes) gólyalányok leitatását és stírölését.

Gonoszabb dolgokat a közelmúltból nem is hánytorgatnék fel... azért az én aljasságomnak is van határa. (#nemierőszakagólyatáborban #listázás) (...bocsánat, kibukott.)

Kérdem én - lehűtöttem magam, és elismerem, hogy izé, igen, a HÖK munkája is nagyon fontos tud lenni - jogosan kapnak ezek a hölgyek és fiatalemberek ennyi pénzt?

Amúgy a prédikáláshoz nem is kell feltétlenül kimennem a munka világába, és előhozakodni az orvos-hegesztő-postás hármasfogatával. Az egyetemen is maradhatok. Mondjuk a barátnőmnél, akinek mindössze KETTŐ DARAB négyese volt előző szemeszterben, a többi jegye mind ötös volt, és azon kevés mesterszakok egyikét csinálja a Bétékán, amelyekhez kell a szusz. NULLA FORINT ösztöndíjat kap ebben a félévben. NULLA FORINTOT. 0 Ft. NULLA, pasztmek, nulla!

Hogy magyarázza meg a pénznek eme igazságos és logikus elosztását a HÖK? Hol a pénz? Tudom, hogy mindenkinek innia kell, hogy ki ne száradjon, és ez pénzbe kerül, de azért kéremszépe'... vegyétek meg a sörötöket apuci pénzén...

Fehér Nagyezsda

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatlab.blog.hu/api/trackback/id/tr6612344731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása