Saját Láb

„…saját lábunkon állunk, saját erőnkből boldogulunk, saját életünket éljük.”

A lelki beteg későkamaszlány típusa, 1. rész
Függőségeinkről

gold2.jpg

Egy kollégiumi Facebook-csoport néha a legjobb hely arra, hogy rájöjjünk: az emberek egyformábbak, mint hinnénk. Elég egy kósza poszt. Egy tegnap esti kósza poszt láttán kötelezőnek éreztem Chet Faker Gold-ját hallgatni, és mélyeket lélegezni. Bár nem annyira, hogy patetikus jelenetként tudjam elmesélni nektek, de elszorult a torkom. Szegény, szegény kislány.

*

Ki akarok menni az utcára, és elsétálni a helyre, ahol az a szegény kislány lakott, akit én ismertem. Nincs is messze, talán 10 perc. (Úgy látszik nem ritka faj a lelki beteg későkamaszlány, mondjuk lehet, hogy csak a tizenegyedik kerület bővelkedik benne.) Le akarok menni a Kollégium alagsorába, a 015-ös szemináriumterembe és ráüvölteni arra a kis libára, hogy kapcsolja ki azt a kurva a laptopot, és ne vizslassa egész nap a Facebookot, hogy írt-e az a vén puhapöcs vagy sem. Meg akarom fogni a rozzant mappát, amiben a készülő OTDK-dolgozat szakirodalma lapul, és felpofozni vele azt a szép, ám sötét fejét. „Inkább ezzel foglalkozz, te nagyon okos. Ezért vagy itt, ezért jöttél ide nem? Tanulni jöttél, vagy függeni egy pöcstől?!” Hát persze, hogy függeni egy pöcstől. „Valójában nem is maga a tanulás számít ugye? Ezt is csak azért csinálod, hogy okosnak tűnj. Hogy előtte okosnak tűnj. Ha mással tudnál imponálni neki, mást csinálnál. Igazából mindent megcsinálsz, amiről feltételezed, hogy imponálhatsz neki vele. Bluest hallgatsz, libsi frázisokat ismételgetsz gombnyomásra, lecseréled az izzadásgátló sprayt golyós dezodorra, mert az nem csípi a macskái szemét. Szidod akiket ő szid, tehát szidod majdnem az egész világot, persze csak halkan, hogy az ő hangja tűnjön erősebbnek. Pedig a nagy igyekezeted ellenére sem tart okosnak, akkor sem, ha itt, most, helyben ledoktorálsz 20 évesen. Csak magát tartja okosnak, és magát is csak azért, mert ledoktorált. Azon kívül egyébként nem imponálsz neki semmivel, hogy bármit is csinál, te rajongó szemeket meresztesz rá és meghallgatod. Elmondod, hogy természetesen igaza van.

Kitől láttad ezt? Mikor döntöttél úgy, hogy eladod magad pár jó szóért? Vannak alkoholisták, vannak drogfüggők és vannak, akik mások figyelmétől függenek.

Sovány vigasz, de nem vagy egyedül, és talán csak a társadalom fele olyan éles szemű, hogy látja, ami a homlokodra van írva.

A múltkor például abba a szobába is besétált egy hozzád hasonló, ahol most lakom. Pedig már milyen jól elfelejtettem ami történt. Kimaradt egy ütem: hihetetlen, hogy egymásnak idegen emberek mondatai ilyen mértékben megegyezhetnek. Jobban hasonlított az a szerencsétlen valakire, akit jól ismertem, mint amennyire ezt rezzenéstelen arccal viselni tudtam volna. Hogy elfedjem a feltörő nosztalgia keserűségét és a zavaromat, megkértem, hogy meséljen magáról, mivel én nem ismertem (ó dehogynem), a szobatársamhoz érkezett visszaadni egy kölcsönpulóvert. Arra kértem, magáról meséljen. Az első dolog, amit elmondott a szakkollégiumi tagsága volt. A második, hogy hát ott ismerte meg Dr. Akárkit, és hát neki hát azért is olyan fontos az a kollégium. A harmadik, hogy Dr. Akárki már több könyvet is írt, és ő olyan bennfentes információkkal is tisztában van, hogy a könyvben bizony van pár gépelési hiba (Nem mondod pasztmek? Ilyeneket tényleg csak akkor tudhat meg az ember lánya, ha olyan férfivel folytat szexuális viszonyt, akinek doktorija van. Megéri!) Volt egy negyedik fontos információ is a lány életéről, méghozzá az, hogy most gyorsan letusol, mert hát megy Dr.-hoz ma este, persze nem alszik ám ott, mert ő ilyen kis huncut, vad nő, csak beugrik. Cinkosan ránk kacsintott. (Szerintem is: légy rá büszke, hogy meghúznak és még ki is dobnak utána, mert korrektúrázni kéne, és hát izé, zavarsz igazából. Jó kis ingyen ribanc vagy. Van nyelvvizsgád, lesz diplomád, el tudod mondani, hogy mindenképp szeretnél PhD-t te is, tehát nem vagy olyan ciki azért, itt-ott még mutogatni is lehet. Hiába keresnek rosszul az egyetemi tanársegédek, legalább a nőkön tudnak spórolni, a kedves szakkollégiumok ellátják őket. Egy ilyen lányt kávéra sem kell meghívni, házhoz megy, aztán vissza a kollégiumba. Kész haszon.) Nem ingyen ribanc persze, tudom. Harmonikus, egyenlő viszony folyik közte és Dr. között. Véletlenül sem arról van szó, hogy halálosan belehabarodott a férfibe, és játssza a kedvéért a laza kapcsolatot élvező lányt, amíg Dr. tényleg élvezi a laza kapcsolatot. Dehogy van szó ilyesmiről, hiszen a múltkor szex után még azt is megkérdezte tőle Dr., hogy hát milyen napja volt. Meg amikor bőrig ázott a lakásásba menet, akkor hát még egy teát is főzött neki hát még! Hát még.

A lelki beteg későkamaszlány a szobából kimenet megkért, hogy ha lehet, erről a viszonyról ne beszéljek senkinek. Dr. nem örülne. (Dr. valószínűleg a lelki beteg későkamaszlány érett és diszkrét jellemével is tisztában van: azzal, hogy valószínűleg minden új ismeretség alkalmával az első húsz percben szexuális életük részleteit osztja meg vadidegenekkel, mint életének általános csúcsélményeit.) Amkor közöltem a szerencsétlennel, hogy ugyan, elfehéredett az arca. Akkor bizonyosodtam meg róla, hogy pontosan azzal van dolgom, akire számítottam. Valakivel, aki tengernyi dologtól függ –  de nem szerelmes. Közönyöm láttán olyan képet vágott, mint egy óvodás, akitől elvették a kedvenc játékát. Pedig igyekezetem, hogy ne üljön ki az arcomra a bővebb válaszom: Nyugi, felnőtt ember vagyok, nem nagy szám, ha kefélget téged egy egyetemi tanár. A menőbb csajok ezen már túl vannak. Nem vagy tőle különleges, se értékes. Olvass Pál Ferit, attól megvilágosodsz.”

Folyt. köv.

Fehér Nagyezsda

A bejegyzés trackback címe:

http://sajatlab.blog.hu/api/trackback/id/tr5113589279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asdkasjbdaksjdbasd 2018.01.21. 20:31:25

Jaj, már megint egy feminista, aki azért emel szót,aki akkora szar, hogy őt még egy Dr. sem rakta meg :( Follinus Anna nyekergése jut erről eszembe, aki volt akkora barom, hogy leszopott egy 71 éves vénembert és meg is dugatta magát vele, hogy aztán telesírja a hülyeségével az internetet.
Ezek a sztorik senkit nem érdekelnek, mert nem szólnak másról, mint az emberi debilitásról, jelen esetben a "barátnődéről".
Másrészt a nők ugyan úgy kihasználják a kevésbé domináns férfiakat. Én már csak tudom... És jah, élveztem.
Aki hülye, haljon meg.
Ennyi!

Fehér Nagyezsda 2018.01.21. 20:38:57

@asdkasjbdaksjdbasd: Szia! Feminista vagyok, az igaz, de nem ettől a két A4-es oldaltól! :D Igen, az emberek tudnak meggondolatlanul cselekedni,ezért emberek. Van, aki leírja az ostoba döntések látott\hallott\megélt sztorijait, van aki nem. Én szeretem leírni őket. Nem irodalmi díjat szeretnék ezért, sőt, semmit nem szeretnék ezért, csak meg szeretném osztani ezeket a gondolatokat. Lehet, hogy valakinek hasznos lesz, okos ember más kárán tanul. ...az interneten szerintem elfér ez az írás, már ne is haragudj. :) Ha téged untatott, ez van, megesik, van máshol is tartalom, találsz magadnak. Azért köszönöm,hogy olvastál és véleményezted! :)

qwertzu 2018.01.21. 21:52:00

A nőknek nagyon fontosak az erkölcsök. Más nők erkölcsei.

Fehér Nagyezsda 2018.01.21. 21:55:05

@qwertzu:Aki tud olvasni, és elszámolt tízig a -szerinte - frappáns kommentjének megírása előtt, az sejthet valamit. A legelső mindig a magunk erkölcse. Remélem elolvasod a második részt is, ami hamarosan jön! Minden össze fog állni.

Szaktanár 2018.01.21. 22:56:28

@Fehér Nagyezsda: egészséges lelkületű ember manapság nem feminista. nincs semmi olyan vívmány, amit az eredeti mozgalom, amelynek akkor megvolt minden létjogosultsága, mára ne ért volna el a nyugati világban. mondhatnám úgy is, h budapesten harcolni a nők egyenlőségéért eléggé tét nélküli, ha komolyan gondolod, menj el mondjuk szudánba. de nem akarlak bántani, szóval nem mondom. csak gondold át, minek a zászlaja mögé állsz be, mert egyébként értelmesnek tűnsz.

Fehér Nagyezsda 2018.01.21. 23:10:53

@Szaktanár: Szia Szaktanár! Köszönöm az értelmes kommentet, ilyenkor egyrészt büszke vagyok, másrészt boldog, harmadszor úgy érzem volt értelme pötyögni, mert érdemben beszélgetünk. (Ez hiányzik nekem néha az internetek legjavából....) Teljesen értem, amire gondolsz, és ha nem is 100%-ban, de egyet is értek vele. A jövőben szeretnék is írni erről többet. Egy biztos: sokat kell majd magyarázkodnom és szájba rágnom, mert éppen ez a "valami mögé/mellé állás" nem megy nekem olyan szélsőségesen, ahogy azt a kék tábor vagy a piros tábor elvárná...

Ez az írás egyébként nem femi-kontent, jóval általánosabb, férfit és nőt is ismerek, aki Dr. vagy éppen lelki beteg későkamasz....A figyelem- és párkapcsolatfüggőség na meg az önbecsülés hiánya a téma amúgy, csak az nem hangzik olyan szaftosan. :) Hát lefemináciz valaki (pl. első kommentelő) az igen. Így megy ez. :) Remélem elolvasod majd a 2. részt is! Ott összeáll a kép! :)

csodálkozó harmadik 2018.01.21. 23:16:28

Van arra valami esely, hogy ezeket a tanarokat felmentsek a tanari hivatasukbol a teljes alkalmatlansaguk miatt? Esetleg egyeb szamonkerest alkalmazzanak veluk szemben? Belegondolnak az ilyen gorenyek, hogy parperces oromukert sok esetben egy eletre TONKRE TESZNEK fiatal lanyokat? Hogyan fognak normalis kapcsolatban, korban is magukhoz illo fiatalemberekkel csaladot alapitani, ha ilyen idos, onzo, nyomorult alakok lelki rabszolgaiva valnak? Nincs erre valami buntetes a Btk.-ban? Fel lehet ezeket jelenteni? Van egy ilyen esetnek jogkovetkezmenye? Kinek a dolga a felelossegre vonasuk? Milyen lehetosege van annak a lanynak aki kijozanodik egy ilyen egyenlotlen kapcsolatbol, felismeri a hibajat es vallalja, hogy tanuskodik egy ilyen fereggel szemben? Azon kivul, hogy primitiv emberek, meg nem ertve a tanari hatalommal valo borzaszto visszaeles onmagaban gyalazatos tenyet, leribancozzak, meghurcoljak, elerheti, hogy a feljelentese legalabb veget vessen a ven kejenc tovabbi aldozatszedesenek? Ugy gondolom a legnagyobb haszna annak lenne, ha ezeknek a bajba jutott, kisiklott kamaszoknak meg tudna mutatni a helyes jogi utat, hogy ne attol feljenek, hogy meg az egyetemrol is kirugjak oket ha beszelni mernek, mert ha a felelem miatt hallgatasba burkoloznak akkor sosem fog megtisztulni a pedagogus szakma.

Szaktanár 2018.01.21. 23:17:38

@Fehér Nagyezsda: jól van. majd elolvasom. ha megígéred h addigra eltávolítod a kommentszűrést :) ez az internet, ha vállalod a véleményedet, vállald a következményeket is. kapni fogsz hideget-meleget, de ez az előszűrés eléggé megúszós. nyilván a céltalan, trágár, szitkozódó kommenteket ki kell gyomlálni, de erre van utólagos lehetőség. ennek így rossz íze van. bevallom, nem is nagyon szoktam kommenteleni oda, ahol szűrnek, itt csak nem vettem észre időben.

Nancsibacsi 2018.01.21. 23:18:20

3 mondat után lejött, hogy itten valaki nagyon irigy - és láss csodát: tényleg. Már csak azt kell feltárnod magadban - a picológus drága ám - hogy mire is vagy irigy?
1. Arra hogy valakit megdutak, míg téged nem?
2. Arra, hogy valaki dr lesz - akár orális úton - míg te nem?
3. Arra, hogy valaki jól érzi magát úgy, hogy semmi rosszat nem lát abban, hogy a testének összes részét eszközként használja, míg te undorodsz az egésztől?

A kiscsaj akit gyászolsz teljesen kiegyensúlyozott, boldog, és egyenes vonalban menetel az életcélja felé. Lehet hogy nem ez a Dr fogja megadni neki, lehet hogy még nem elég jó az ágyban, vagy ennem a Dr-nek túl sok felesége van - de hidd el, ő pontosan azt csinálja most, amire te biztatod: tanul. Érvényesülést - amitől fontosabb nincs.

Fehér Nagyezsda 2018.01.21. 23:21:30

@Nancsibacsi: Szia! Hehe, most utoljára ismétlem magam: aki TUD OLVASNI, az már látja a turpisságot. Aki nem tud, a második résznél fogja meglátni. Igazság lesz itt, ne félj! :)

Fehér Nagyezsda 2018.01.21. 23:23:32

@Szaktanár: Csak azt szűröm ki, aki mocskosabbul beszél még nálam is. Ez általában sok kommentelőből egy. Libsi vagyok, bízz bennem!

Fehér Nagyezsda 2018.01.21. 23:29:26

@csodálkozó harmadik: Szia! Ajjajjaj! Fogalmak! Nyugi, a kamaszkor kitolódik. Én is ilyen személyekről írtam. Ez a játék egyetemen zajlik, mindenki nagykorú. Nemi erőszakról sem beszélhetünk. Olyan emberekről beszélhetünk, akiknek lelki problémáik vannak, maguknak és párjuknak is ártanak emiatt. Nem bíróság kell ide, hanem őszinteség magunkhoz, meg a másikhoz. Lesz második rész, ott tisztázódik a balladák homály! Köszönöm, hogy olvastál!

Szaktanár 2018.01.21. 23:30:32

@Fehér Nagyezsda: na igen, ez a másik dolog, amiről leszokhatnál :D de majd idővel rájössz. én is rájöttem.

Fehér Nagyezsda 2018.01.21. 23:33:35

@Szaktanár: Jó blogger holtig konzisodik....;)

...Szerintem 2018.01.22. 00:00:45

@asdkasjbdaksjdbasd: Ezek a sztorik senkit nem érdekelnek, mert nem szólnak másról, mint az emberi debilitásról, jelen esetben a "barátnődéről" Én meg úgy vélem, ha megnézzük a másik oldalt is ezek a sztorik olyan gerinctelen emberekről szólnak akik visszaélnek a státuszukkal, és kihasználnak másokat. Rákerestem arra a költőnőre akire hivatkoztál, egy cikkben ezt találtam: "Miután apám másfél éves koromban öngyilkos lett, anyám komoly nehézségek közepette egyedül nevelt engem és két testvéremet...." Mit is írtál Te erről: "Follinus Anna nyekergése jut erről eszembe..." Jézus, micsoda emberi nagyság, de nincs is mit csodálkozni rajtad, hiszen ahogy írtad: "...Én már csak tudom... És jah, élveztem." Szerintem mindegy, hogy akivel élvezted 3 évvel volt fiatalabb vagy 30-al, egy tanár-diák viszony nem két egyenrangú ember viszonya, az ilyen élvezet mindenképpen "hivatalkörben elkövetett visszaélés" az erkölcsi megítéléséről már nem is beszélve. ... szerintem.

Szaktanár 2018.01.22. 00:07:30

@Fehér Nagyezsda: szó sincs ilyesmiről, csak nem bírom a fasizmust. márpedig ami ma megy, az fasizmus. liberálfasizmus. engem meg taszítanak a szélsőségek. minden oldalról.

nagyzsolt64 2018.01.22. 09:48:50

"Össze akarom állítani életem aktáit. Ki tudja, mennyi időm van még? ..." Teljesen ebbe a dimenzióba repített az írásod ezen a késő-korai órán. Köszi, hogy ilyen értelmezési-feladvánnyal ajándékoztál meg - kiről is szól ez a történet :D

Amennyiben reflektálható az olvasmány - számomra mindössze az élet elkerülhetetlen drámája játszódik le, mely végül az origóba tart. A két szereplő közül a kis gyufaárus pathfinder-lány életútja tűnik könnyebben feloldhatónak... Az igény teremt lehetőséget és nem fordítva: Dr. X fő-gonosz testesíti meg az otthon nem beteljesült impulzusok hiányát. A fejlődés mindig fájdalmas, de a feloldás irányába térít. Dr. X sokkal nehezebb helyzetben van, mert bár a felszínes szemlélődő számára olybá tűnik jól járt - hiszen fiatal puncit kerített kézre - valójában egy közintézmény díszletei között játszhatja csak el a "férfi" (apuci) szerepét. A langyos vízben pedig könnyű elmerülni, így neki sokkal nehezebb lesz feloldania élete ezen keresztjét, túl élete zenitén. Ám ha lefejtjük az írás érezni vélt prekoncepciót - még az is megeshet valamelyik dimenzióban, hogy nincs semmiben hiány, mindössze megtalálták egymást. Vagy, hogy végül keretes legyen a szerkezet ill bejárjuk a 360 fokot - azt a régről felsejlő arcot idézném, aki abba a szobába is besétált ahol most lakom: "lehet csak dugnak egy jót" :)

haXXor 2018.01.22. 09:48:57

Jo, de mi a faszom az a feminista? Leszbikus?

Fehér Nagyezsda 2018.01.22. 09:52:32

@nagyzsolt64: Tudsz olvasni, tetszel nekem! Lesz második rész, majd nézz rá arra is! :D

Szaktanár 2018.01.22. 10:07:11

@Fehér Nagyezsda: ja, akartam amúgy kérdezni, h lesz ennek vmi folytatása? második rész, vagy ilyesmi? túl sok infót nem lehet tudni erről, nagyon hallgatsz róla

Fehér Nagyezsda 2018.01.22. 10:08:46

@Szaktanár: Szia! Lesz biza, igyekszem!....csak ezek a vizsgák! ;)

Szaktanár 2018.01.22. 11:03:33

@Fehér Nagyezsda: ezért kell a doktor, látod. a könnyebb vizsgák érdekében!

odamondó 2018.01.22. 11:03:48

De majd 20 év múlva drága kisasszony úgy fogja mesélni, hogy az egyetemi tanár megerőszakolta miközben ő is nyakig benne volt a kis idióta játékban amiből azt hiszi ki tud valamit hozni. Aztán mégse és idővel máris erőszakká vált a nagy semmi. Ez a #metoo legnagyobb problémája, mert az erőszakkal aznap kell előállni nem 20 évvel később amikor már egyértelmű, hogy a játszadozásból vesztesként jöttek ki.

Fehér Nagyezsda 2018.01.22. 11:08:44

@odamondó: Lám-lám. Hogy szorongunk a nőnemű elbeszélőktől, akik az interneteken vannak. Hiszen akkor már csak mítúról lehet szó, akkor meg ugye csak arról, hogy le akarja vágni az épp aktuális hölgy a farkunkat....Nem femi-kontent az írás, a mítúhoz pedig semmi köze. További jó kényszerképzeteket kívánok.

Fehér Nagyezsda 2018.01.22. 11:10:58

@Szaktanár: Eh...igazad van. Visszafejlődök. Ezek a 20 évesek dörzsöltebbek. (De a tanár amúgy egy öreg hölgy, én meg a fiatal férfiakat preferálom inkább...)

...Szerintem 2018.01.22. 11:17:54

Szia Nagyezsda, azt a kommentet amit ma reggel Szaktanár hozzászólásához írtam kiszűrted, vagy csak a technika ördöge...? Érdekelt volna, hogy reagál-e rá...
Az én ismeretségi körömben is (a legjobb gyerekkori barátom lánya) volt egy tinilány, aki "megégette" magát egy tanszék vezetővel. Öngyilkossági kísérlet, pszichológus, elég nehéz időkön mentek keresztül a szerencsétlenek. Lehet, hogy korai volt a lelkesedésem, de azért örültem meg, hogy foglalkozol a témával, mert minden ilyen írás preventív is lehet egyben a következő rossz út választások elkerülésére, szerintem.

Fehér Nagyezsda 2018.01.22. 11:21:08

@...Szerintem: Szia! Minden komment kint van, ami reggel érkezett, szóval technikai akármi lehet a dolog mögött. :( Nálam a "kamasz" csak jelző, mert egyetemi közegben játszódik a sztori, de érdekes téma lenne az is, amit felvetettél most!

...Szerintem 2018.01.22. 11:52:02

"...nincs semmi olyan vívmány, amit az eredeti mozgalom, amelynek akkor megvolt minden létjogosultsága, mára ne ért volna el a nyugati világban. " ... ezt szerettem volna megérteni, mert látok némi ellentmondást a nyugati világ aktuális társadalompolitikát meghatározó folyamataiban, metoo, woman'smarch, time'sup és "Szaktanár" szerintem negligáló véleményében. Ha a nők tényleg mindent elértek volna akkor tényleg egyenjogúak lennének, nem kéne a kanapén feküdni egy szerepért, nem kéne kevesebbet kapni ugyanazért a munkáért, nem kéne kétségbeesetten bizonygatni, hogy valóban erőszak áldozatai lettek és nem csak kitalálták utólag, stb. Azzal meg végképpen nem tudok mit kezdeni, hogy azért mert Szudánban még rosszabb a nők helyzete, azért Budapesten, Magyarországon, Európában, vagy bárhol ahol kevésbé kritikus a helyzet, ne kéne mindent megtenni a feltétel nélküli nemek közötti egyenlő elbírálás érdekében. Általában a problémákat a szőnyeg alá söprők szoktak így nyilatkozni szerintem és "lehűteni" a hozzászólásaikkal a hozzád hasonlóan lelkes blogolókat. Erre vártam reflexiót reggel, sajnálom ha nem ment át...

Fehér Nagyezsda 2018.01.22. 11:56:23

@...Szerintem: Tegnap Szaktanárnak írtam egy kommentet. Abban benne volt, hogy lesz még bőven szó a feminizmusról, mert ez egy jóval bonyolultabb szövet, mint ez a bejegyzés! Úgyhogy nem lesz itt szőnyeg alá söprés! :) Szóvalj maradj itt!

Szaktanár 2018.01.22. 12:31:20

@...Szerintem: nem láttam azt a kommentedet, ezt igen, erre reagálok, de csak röviden: bocsi, de nálam alapelv, h nem állok le vitatkozni senkivel, aki a wage gap mítoszt terjeszteni. nincs veled semmi bajom, biztos nagyon jó ember vagy, csak fogalmad sincs a világról, amely körülvesz téged, ha ilyen hülyeségekben képes vagy hinni. mivel nincs közös kiindulási pontunk, a vita meddő lenne. a legjobbakat.

www.youtube.com/watch?v=QcDrE5YvqTs

Irbisz 2018.01.22. 15:21:03

Mi a konkluzio/tanulság a te reszedröl?

nagyzsolt64 2018.01.22. 15:21:18

@...Szerintem: véleményem szerint felesleges a poszthoz nem kapcsolódó "probléma"-felvetésbe a nemeket belekeverni. Egy egyszerű példával élve: a szereposztó dívány másik oldalán nagyon sok esetben egy meleg színházigazgató ül, aki a férfiakat használja ki. Nem a nemiség kérdésén kellene tehát lovagolni, hanem azon, hogy a nemet mondás hiánya miből fakad - hogy a mindennapokban, amikor egy ilyen szituáció felmerül - miért nem rúgjuk rá a az asztalt a másik félre leborítva a Herendi készletet (amely magával húzza a csipketerítőt is). A megalkuvás művészete egyik nagy erősségünk, nem férfi-nő konstellációban, hanem globál: az élet minden területén. Ennek mibenlétét lenne célszerű inkább boncolgatni.

Fehér Nagyezsda 2018.01.22. 15:37:37

@Irbisz: Szia! A második rész, amit lassan közzé teszek! ;) Mert tényleg ez lenne az egyik legfontosabb kérdés, hogy hova mutat ez a kis életkép.

HorseFucker 2018.01.22. 17:55:23

Az előző kommentem lehet hogy moderálva lett...
Na jó elismerem : hirdetés volt benne :)

HorseFucker 2018.01.22. 17:55:26

NA most én szívesen kúrnék akárhányéves okos nagymellű nőket 30 évesig bezárólag....
Doktorim nincsen, de kibaszott okos vagyok és világpolgár.....
A zegyetemet 3 év alatt végeztem el, de nem maradtam ott, mert untam....
Le is szophatsz, ha amúgy kedves vagy és nem fogazol !
Nem vagyok hímsoviniszta : szívesen kinyallak ha akarod !
CSAK ÉRZELMESEK ÍRJANAK !

Skankhunt42 2018.01.22. 17:55:31

@Fehér Nagyezsda: szia, nem lehetne, h nem lesz második rész? hány fát kell kivágni egy ilyen posztért?

Fehér Nagyezsda 2018.01.22. 17:58:06

@HorseFucker: Szia! Jó a szöveg, csak a helye nem. :D Keress egy társkereső oldalt, van sok! :)

Fehér Nagyezsda 2018.01.22. 18:33:18

@Skankhunt42: Szia! Hehe. Még annyit sem, amennyit az anyakönyvi kivonatodhoz.

Peetee 2018.01.22. 18:39:54

Legalább most nem a férfiakat ostorozza azért, mert létezni merészelnek ezen a bolygón; hanem azon nőtársait nézi szándékosan görbe tükörképben, akik nem elég feministák, nem eléggé tapossák a férfinépet reggel délben meg este. Szép. Ollé!

odamondó 2018.01.23. 22:02:01

@Fehér Nagyezsda: igen igen. Inkább rakd már ki a 2. részt had lássuk mi jött ki ebből a szemeket felnyitó történetből.

rozsomák 2018.01.27. 18:57:48

Azt azért hidd el, hogy meg kéne magyaráznod rendesen, hogy ez nem egy szimpla irigységből fakadó poszt..

Az előzményeket tekintve - mármint a saját bemutatkozásodat... a jobb oldalon olvasható, hogy nem vagy egy szép nő, írod magadról
Lehet, hogy tényleg ronda vagy de lehet, hogy csak kisebbrendűségi komplexusod van és emiatt írtad ezt magadról, de tök mindegy, mert egyik se vonzó egy kapcsolatban.
És az olvasó emiatt is hiheti, hogy irigységből született a poszt...

A másik: a Pál Ferire hivatkozás....
Te nem éreznéd disszonánsnak, ha a te szakterületedre beböfögne egy asztalosiparban elég elismert jómunkásember, hogy megvéleményez téged ?

Na, párkapcsolatról a Pál Feri - de bármely más katolikus pap nagyjából ilyen ám...
Te nyilván megműttetnéd vele magad, nem ?
Mert arról is lehet véleménye, akkor meg már miért ne vele, nem ?

Fehér Nagyezsda 2018.01.27. 19:13:46

@rozsomák: Furák a reakcióid. Az alapján, ahogy nyilatkozol, azok közé az emberek közé tennélek, akik valamit kiszagoltak ennek a történet(részletnek)a kancsalságából, de úgy látszik mégsem. Ha elolvasod a lassan érkező második részt, egyértelmű lesz, hogy miért nem irigységből született a poszt. :)

Azt mondjuk nem tudom honnan veszi mindenki, hogy a lelki beteg későkamaszlányok a legcsinosabbak. Legmanipulálhatóbbak. Ez nagy különbség. ;)

Másrészt....és szerintem az ezt a logikát követő kommenteket csaknem mindegyikét férfiak írhatták ( :D )...miből gondoljátok, hogy egy harminc pluszos\negyven pluszos férfi 20 éves játékszerének lenni olyan irigylésre méltó? :D Sokan a keserűségük miatt harapni fognak erre a vélekedésre, de úgy gondolom, aki ennyi idősen csak lelki beteg későkamaszokat tud lehengerelni az ágyban, az ...khm...nem az az érett és fantasztikus lepedőakrobata hím, akiért az érett és szexuális elvárásokkal rendelkező fiatal nők kapkodnának.

Persze amíg akad pár kis hülye, akinek fogalma sincs a hüvelyi orgazmusról, csak a péhádéig lát és színlel amit csak tud, addig annyira nincs nagy baj. De legyünk a végszóban őszinték: lehet velük szexelni, csillog a szemük meg minden, de ezek a lányok vigaszdíjak. Nem szebbek, nem szexibbek, nem elragadóbbak senkinél - egyszerűen vevők mindarra, amire egy épeszű és ép önbecsülésű 25 éves nő már nem. :)

Szaktanár 2018.01.28. 14:02:51

@Fehér Nagyezsda: na jó, azért a hüvelyi orgazmusról mind tudjuk, h egy mítosz :D

rozsomák 2018.02.07. 21:01:42

Kicsit vicces vagy :)
Már többen jelezték itt a második rész olvasása iránti vágyukat, de az valahogy csak nem jött még egy hét múlva se, de most nekem is azt írod, hogy na de akkor majd én is meglátom stb.
(Én vártam a hozzászólásommal majdnem egy hetet, de a beharangozott híres második rész sehol... Hát mikor reagáljak, írjak ? majd 5 év múlva ? :) )

De nincs ezzel semmi baj, ez csak azt jelzi, hogy bizonyos szempontból új terepre tévedtél, elbizonytalanodtál a reakciók miatt - hisz az olvasó számára lezáratlannak tűnik a poszt, de legalábbis nem kereknek, és ezt te is érzed, ezért jelezted utólag, hogy lesz folytatása, ami majd megmagyarázza az előzőleg suta dolgokat.
Jó, akkor várjuk a második részt
(De ugye nincs is második rész..ezt lassan mindenki tudja..)

De visszatérve a lényeghez, amiről írtam : Mivel Neked viszont már nem ez az első posztod, ahol ekézel valami más nőnemű lényt -, hogy az összeköltözött valakivel, hogy dug valakivel - az se irigység ugye... persze, hogy nem..ja.. De akkor mi ? :)
Miért ekézed azokat, aki így vagy úgy a boldogulás bizonyos, neked nem tetsző formáit választották ? Hát nem a te életedet élik, hanem a sajátjukat..
Mi hatalmaz fel téged arra, hogy róluk elítélő formában szóljál ?
És ami a saját szempontból, a saját életed miatt érdekes, hogy ez miért olyan lényeges számodra, hogy ekézd őket ?
Ha nem az irigység, akkor mi ? Ezt én nem egészen értem...

És ezt meg nem bírom kihagyni, amit írsz :

"szerintem az ezt a logikát követő kommenteket csaknem mindegyikét férfiak írhatták"

Ez egy tökéletesen szexista kijelentés, ha belegondolsz... mert számodra az a lényeg, hogy szerinted férfi írta vagy nő...nem az a lényeg, hogy mit ír, hanem ,hogy ki írta..férfi vagy nő.. és hangzása alapján, tartalma alapján következtetsz a nemre..

De hát ez a szexizmus maga, amit csinálsz... nem ?
Tényleg nem ? :)

Az, hogy miként jön ide a hüvelyi orgazmus- ami tényleg létezik szerintem, mégha csak olyan formában is, hogy a behatolás, mint rásegítés fontos lehet, na mindegy, ebbe ne menjünk bele - azt aztán tényleg nem értem...

Fehér Nagyezsda 2018.02.07. 21:11:58

@rozsomák: Szia Rozsomák! Értelek-értelek. Mindenki közül te vagy a legbájosabb, hogy ennyire izgatottan várod a második részt. ;) Itt a gépemen. De sajnos annyit dolgozom a munkahelyemen, hogy elveszi az időm egyik nagy részét. Annyi időm sem volt a poszt megírása után, hogy feldobjam ide a doksi tartalmát. Amikor nem dolgozom, a magas, sportos, 25 éves szocioógus barátommal szexelek. Fantasztikus, kerek jellem, biztosan azért ilyen jó vele. Igen, létezik hüvelyi orgazmus. Amikor pedig nem a szép, fiatal barátommal szexelek, tanulok. Beindult a szorgalmi időszak, kemények lettek a hétköznapok. A jövő héten talán már kapok egy kis levegőt, és újra tudok itt ekézni másokat! Már nagyon várom! Addig is lazíts! Szia! :)

pannonfunk · http://utunkultraba.blog.hu/ 2018.02.08. 16:17:42

@rozsomák: "Miért ekézed azokat, aki így vagy úgy a boldogulás bizonyos, neked nem tetsző formáit választották ? Hát nem a te életedet élik, hanem a sajátjukat.. " Hát saját maga ellen küzd, hogy ő jusztse fog ilyen helyzetbe belemenni. Szerintem.

Saját Láb

Huszonkét éves vagyok. Budapesten élek. Se kapcsolataim, se gazdag bácsikám. Egyelőre egy alapszakos diplomám van, az se mérnöki. Jelenleg hajnalban raktáros vagyok, délelőtt média gyakornok, délután magántanár, este blogger, éjjel fáradt. Albérletben lakom és tömegközlekedek. 165 centi vagyok, aranyos, de nem túl szép. 2017, Magyarország. Ha ÉN szeretnék megállni a saját lábamon, az valahogy így néz ki… Olvass, ha szeretnél, köszönöm, hogy itt vagy.

Friss topikok