„…saját lábunkon állunk, saját erőnkből boldogulunk, saját életünket éljük.”

Saját Láb

Saját Láb

Mi húz minket külföldre? Mi nem?

Egy kicsit arról a bizonyos kalandvágyról...

2017. június 28. - Fehér Nagyezsda

feher_nagyezsda_1.jpgTudjátok, hogy bölcsész vagyok, tehát kötelező olyan dolgokon gondolkodnom, mint a boldogság. Ki boldog és miért és mikor és hogyan? Mi a boldogság? Azt is tudjátok, hogy pénzből élünk, mindnyájan, tehát kötelező a pénzről is gondolkodnom. Na de mennyi az annyi? És hogy találkozik ez a két jelenség? 

Látszólag minden rendben itthon, irány külföld

Adott egy 30 éves férfi (egy tanítványom), aki bőszen készül Németországbaezért is tranírozza segítségemmel a nyelvtudását. 10 éve sales területen dolgozik. Érettségi után kacérkodott a felsőoktatással, de nem igazán jött be neki a rendszer, úgy gondolta, időrablás. (Természettudományos területen próbálkozott azt hiszem.) Azóta boldog salesmanként éli világát. Az egyik legsármosabb pasas evör, akit valaha láttam, ebben biztos vagyok. Határozott, humoros, megvan a maga stílusa. A szüleitől anno kapott 8 millió forintot jól forgatta: autó és lakás van, utóbbiból most újul fel a következő (amit aztán borsos áron ki lehet adni éhező budapesti egyetemistáknak). Szóval tudja a pasas, hogy mit akar, és hogy ahhoz mi kell.  

Ahogy számolgattam a rébuszaiból, 300 ezret kaphat most kézhez (ennek nagy része jutalék), mert nettó 350 ezerért már itthon maradnaSzerinte nettó 300 ezer forintot ő egyedül felél. Saját bevallása szerint ebből az összegből nehezen tud évi kétszer nyaralni, fenntartani egy autót, kifizetni a rezsit, és enni és inni és szórakozni. Hiszek neki, ő ismeri a saját igényei árát. A pénzért szeretne külföldre menni. Ott fizikai munkát is végezne, mindegy mit, csak kint legyen. Vonzzák a külföldi magasabb életkörülmények is. Szeretne új életet kezdeni - és soha többé nem lenni sales-es. 

Egyelőre minden rendben itthon - ráérünk még

Adott egy 22 éves NagyezsdaBár akadtak nehéz hónapok, életben maradt. Legelőször 140 ezret kapott kézhez, aztán éppen 100 ezret, november óta pedig nettó 200 ezer körül keres. Szép szobácska egy kedves albérletben - pipa. Egyéb egzisztencia – pipa. Hozzá kell tenni, hogy furcsa, beteg bölcsészről van szó, mert talán túlzottan is szellemi berkekben keresi a boldogságot. Nem igazán bulizik sokáig, drágán és vadul, nem jár nagyon étterembe, nem csábítják a drága ruhák. Néha vesz magának egy könyvet vagy egy vegán szappant, de ennyi maximálisan elég szilárd lelki békéjéhez. Egyszerűen nem facsarodik össze a szíve, ha nem szerez meg magának valami drágát. Nem akar nyaralni, nem érdekli. Inkább kirándul. Kb. 40-50 ezer forintot félretesz a jövőjéreNagyon szereti a munkáit, boldog a gyakornoki helyein (ír, ír, ír és tanít). Nem akar "pihenni" menekülni az életéből sehová.  

Amíg befejezi mesterszakját, itthon marad, mert elégedett. Később azonban be kell iktasson egy 3-5 éves külföldi "euróértdolgozom" időszakot, mert saját lakást és saját autót venni itthon még akkor sem fog tudni, ha még egyszer megszületik. Számoljatok utána... (Majd a következő cikkben!)  

Egyelőre még nem tudom mi a konklúzió ebből? Ti mit gondoltok...?  

Fehér Nagyezsda 

(A kép saját.)

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatlab.blog.hu/api/trackback/id/tr4912626219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása